σχ

σχ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Τέταρτη μέρα. Επίσκεψη του Erasmus+ στο σχολείο του Βαθέος.



Την Πέμπτη 19 Απριλίου οι 13 επισκέπτες εκπαιδευτικοί από το πρόγραμμα Erasmus+  μαζί με την συντονίστρια κ.Σταυρούλα Ρουσσέα και την εκπαιδευτικό της Κυψέλης κ.Μαρία Τσαρνά επισκεφτήκαμε το σχολείο του Βαθέος όπου μας υποδέχτηκαν θερμά μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Ακολούθησε ενημέρωση και συζήτηση μεταξύ των εκπαιδευτικών και χωριστήκαμε σε ομάδες  για να εργαστούμε στις τάξεις με τους μαθητές σε καινούρια κουτιά ελλήνων και ξένων εκπαιδευτικών. Το σχολείο του Βαθέος είναι το πρώτο σχολείο δορυφόρος στο νησί και συνεργάζεται με το Σχολείο της Κυψέλης από την αρχή του σχολικού έτους. Οι μαθητές έχουν κατασκευάσει αρκετά τεχνολογικά κουτιά και ένας μαθητής της Γ’ τάξης, ο Μανώλης Πούντος κατασκεύασε ένα κουτί μόνος του εισπράττοντας τον θαυμασμό όλων μας.
 


 


Ήταν πραγματικά μια ευχάριστη έκπληξη για μας,  γιατί ένας από τους σκοπούς του προγράμματος είναι να αναπτύξουν οι μαθητές μας τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.
 Στη συνέχεια ξένοι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το χώρο του νηπιαγωγείου επιδοκιμάζοντας, για  την οργάνωση του χώρου και τα χρώματα.
 

Ο γυμναστής του Σχολείου κ. Ανδρέας Φωτάκης είχε ετοιμάσει μια ευχάριστη έκπληξη για τους φιλοξενούμενους. Μαθητές του σχολείου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας και ξεσήκωσαν όλους με το κέφι τους.
 Με την συνοδεία του κ.  Ανδρέα Φωτάκη και της δασκάλας των αγγλικών κ. Άσπα ξεκινήσαμε μια ξενάγηση στο νησί.
Πρώτος σταθμός μας ήταν ο ναός της Αφαίας, κατόπιν ο ναός του Αγ.Νεκταρίου και τέλος το μουσείο του Καπράλου όπου η ιστορικός τέχνης κ. Αρετή Πηγιαδίτη μας παρουσίασε τα εκθέματα. 
 
Το απόγευμα της ίδιας μέρας η κ. Ρούλα Λινάρδου μας υποδέχτηκε στο χώρο του πολιτιστικό  Ιδρύματος Α.Δ. Καψάλη και οι επισκέπτες μας θαύμασαν τη συλλογή  από τις παραδοσιακές φορεσιές της Ελλάδας.
Το βράδυ στο «Δρομάκι»,  η ομάδα των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και οι φιλοξενούμενοι μας  είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, συζητήσαμε την πορεία του προγράμματος και ανανεώσαμε το ραντεβού μας  για τον επόμενο Απρίλη.
Την Παρασκευή οι επισκέπτες εκπαιδευτικοί αναχώρησαν για τις χώρες τους. Μας ευχαρίστησαν λέγοντας πως «όποια συνάντηση θα γίνει από δω και στο εξής δεν θα είναι σαν της Ελλάδας.»  
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου