σχ

σχ

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Δεύτερη μέρα επίσκεψης του προγράμματος ERASMUS+ στην Κυψέλη

Την Τρίτη 17 Απριλίου στο Δ. Σ. της Κυψέλης οι επισκέπτες μας από τις χώρες που συνεργαζόμαστε παρουσίασαν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας διάφορα τεχνολογικά κουτιά που έχουν δημιουργήσει.
Ο συντονιστής του προγράμματος κατασκεύασε πύργους με τραπουλόχαρτα, οι εκπαιδευτικοί από την Ισπανία μας έδειξαν πως φτιάχνεται ένα κινούμενο αυτοκίνητο από καπάκια, ένα μπωλ, λάστιχο και διάφορα άλλα κουτιά που έχουν αναρτήσει στο site του προγράμματος. 
 
Στη συνέχεια,ο συντονιστής από την Ολλανδία έδειξε στους μαθητές μας πώς να χειρίζονται ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο το οποίο έκανε δώρο στους μαθητές μας. Ομάδες εκπαιδευτικών από τους επισκέπτες μας,  εργάστηκαν με τους μαθητές μας και κατασκεύασαν διάφορα κουτιά.
 Στην Α’ τάξη δύο εκπαιδευτικοί από την Τσεχία κατασκεύασαν με τους μικρούς μαθητές ένα ανθρωπάκι που χορεύει,και οι Ολλανδοί κατασκεύασαν με τους μαθητές πύργους με ξυλάκια.

 Μία ομάδα από  μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Σχολείου μας,παρουσίασε την κατασκευή πυξίδας στους επισκέπτες μας. 


Παράλληλα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης,δύο φυσικοί παρουσίασαν  στις τάξεις Δ’,Ε’, και ΣΤ’ πειράματα για παιδιά με την συμμετοχή των μαθητών, ενώ στην αίθουσα της Α’ τάξης, μαθητές της Α', Γ' και του νηπιαγωγείου μαζί με τους επισκέπτες παρακολουθούσαν παράσταση Καραγκιόζη από τον μαθητή της Α’  τάξης, Αντώνη-Νεκτάριο Λεούση.


Το μεσημέρι όταν έφυγαν οι μαθητές μας, στον χώρο του σχολείου, επισκέπτες και εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν στο Σχολείο μας απόλαυσαν ένα μικρό γεύμα, γνωρίστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις.   

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου