σχ

σχ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΤΟ ERASMUS+ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ


   
 Από την 1η Απριλίου έως τις 5 Απριλίου φιλοξενήσαμε στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης και στα δορυφορικά σχολεία του Βαθέος και του Αγκιστρίου, 13 ευρωπαίους εκπαιδευτικούς από Ιρλανδία, Ισπανία, Τσεχία, Εσθονία και το συντονιστικό σχολείο της Ολλανδίας.
Την Δευτέρα 1-4 οι μικροί μαθητές του σχολείου μας, υποδέχτηκαν τους φιλοξενούμενους μας στο σχολείο μας, με παραδοσιακούς χορούς από την Θράκη, με την επιμέλεια της δασκάλας παραδοσιακών χορών, κ. Αγγελικής Λαζάρου.  
Κατόπιν η κ. Αγάπη Κυρίτση -επισκέπτρια υγείας στο Κ.Υ. Αίγινας- παρουσίασε ένα πρόγραμμα για τα μικρόβια και διαδραστικά παιχνίδια στις τάξεις Α΄,Β΄ που τους ενθουσίασαν. 


Οι συνάδελφοι μας από την Τσεχία πρόβαλαν ένα φιλμ με κινούμενα σχέδια της χώρας τους και τους κέρασαν λιχουδιές που είχαν φέρει για τα παιδιά!


 

 Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους φιλοξενούμενους μας και ο συντονιστής του προγράμματος κ. Anton Verwey ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πορεία του project.


Το μεσημέρι επισκεφτήκαμε το εργαστήριο αγγειοπλαστικής της κ. Μαρίας Κοττάκη. Εκεί η γνωστή αγγειοπλάστρια τους μίλησε για την τέχνη του πηλού στο νησί μας μέσα στους αιώνες, το αιγινήτικο κανάτι και τους έδειξε πως να κατασκευάσουν το
δικό τους πήλινο. Έφυγαν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και τις δημιουργίες τους.                                       Η συντονίστρια 
                                                  Σ. Ρουσσέα

 
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου