σχ

σχ

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ



 
 Την Τρίτη 2-4 οι επισκέπτες εκπαιδευτικοί από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ βρίσκονταν στο Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης. Οι μαθητές της Ε΄παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο που είχαν γράψει και επιμεληθεί εξ ολοκλήρου η θεατρολόγος μας κ. Φαίη Σβάνα και η εμψυχώτρια παιδικού παιχνιδιού κ. Κατερίνα Λιάπη και είχε τίτλο "Οι 12 θεοί και η φιστικιά". 
Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την συντονίστρια του προγράμματος Σ. Ρουσσέα για την αξιολόγηση του και έγινε ο σχεδιασμός για τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Πράγα από τις 10 έως τις 13  Απριλίου, όπου όλα τα σχολεία θα κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο με τα ίδια υλικά. Δόθηκαν οδηγίες από τον Ολλανδό συντονιστή του προγράμματος κ. Anton Verwey,  για την πλατφόρμα του project (www.teps-erasmusplus.eu), όπου αναρτώνται τα τεχνολογικά κουτιά των συμμετέχοντων σχολείων.
Οι συνάδελφοι (Ισπανοί, Τσέχοι και Ολλανδοί) μας παρουσίασαν τεχνολογικά κουτιά που είχαν δημιουργήσει στα σχολεία τους.  

 Στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου,  παράλληλα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για την διατροφή από την κ. Αγάπη Κυρίτση και παιχνίδια στις τάξεις Γ΄και Δ΄ (τροχός της σωστής διατροφής).

 Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν σπόρους με τον κ. Γιάννη από την τοπική ομάδα του Πελίτι στην αυλή του σχολείου μας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ήταν ενθουσιασμένοι και συμμετείχαν στην δημιουργία του λαχανοκηπού μας.


Το μεσημέρι οι φιλοξενούμενοι μας επισκέφτηκαν το Ναό της Αφαία που δεσπόζει στην κορυφή του πευκόφυτου λόφου με την υπέροχη θέα στην θάλασσα και εντυπωσιάστηκαν με τα εκθέματα του μουσείου.
Το απόγευμα συγκεντρωθήκαμε όλοι οι εκπαιδευτικοί στο εστιατόριο απέναντι από το Σχολείο μας και απολαύσαμε ελληνική κουζίνα!!


                                                                           Σ. Ρουσσέα
                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου