σχ

σχ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη στο Συντονιστικό Σχολείο της Ολλανδίας


Στις 24 Οκτωβρίου -28 Οκτωβρίου,  η  Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης, Βογιατζή Ευαγγελία  και η συντονίστρια του προγράμματος, Ρουσσέα Σταυρούλα παραβρέθηκαν στην πρώτη διακρατική συνάντηση των Σχολείων που συμμετέχουν στην δράση ΚΑ2  στην Ολλανδία.
Επισκεφτήκαμε και τα 3 ολλανδικά σχολεία που συμμετέχουν στο  πρόγραμμα, παρακολουθήσαμε τους συναδέλφους μας να διδάσκουν, μας παρουσίασαν τα boxes που έχουν ήδη δημιουργήσει και οι μαθητές τους χωρισμένοι σε ομάδες τα  κατασκεύασαν μπροστά μας.  Στους Oλλανδούς μαθητές παρουσιάσαμε όλοι οι  εκπαιδευτικοί τα Σχολεία μας. Με τους  ευρωπαίους συναδέλφους  συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι μέθοδοι και οι τρόποι που θα εργαστούμε για τα επόμενα 3 χρόνια κατά την  διάρκεια  του project. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών των Σχολείων μας («Να τους μάθουμε πώς να μαθαίνουν»).
Οι εκπαιδευτικοί όλων των Σχολείων προετοιμάζουν “boxes”   τα οποία περιέχουν τα υλικά και τις οδηγίες για την δημιουργία μίας κατασκευής αναπτύσσοντας τις δεξιότητες τους  και τις γνώσεις τους από όλα τα μαθήματα. Ελπίζω όλοι οι μαθητές μας να το απολαύσουν όπως οι ολλανδοί μαθητές. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου