σχ

σχ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Αποχαιρετισμός των εκπαιδευτικών του σχολείου στον απερχόμενο Διευθυντή Βασίλη Γκίνη.

Αγαπημένα μας παιδιά, αγαπητοί γονείς και φίλοι του σχολείου μας.
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να αποχαιρετήσουμε τους μαθητές και μαθήτριες της έκτης τάξης και για να τιμήσουμε τον άνθρωπο που συνέδεσε απολύτως τη ζωή του με το Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης, τον Βασίλη Γκίνη.  
Δάσκαλος, παιδαγωγός, άνθρωπος που θεωρούσε τη σωστή και έυρυθμη λειτουργία του σχολείου μας προσωπική του ευθύνη, ύψιστη υποχρέωση και ανώτατο καθήκον.
Στα 30 χρόνια μάχιμης προσφοράς του σε αυτό το σχολείο κύρια μέριμνα του ήταν οι μαθητές να είναι ασφαλείς, ευτυχισμένοι και χαρούμενοι στο σχολικό περιβάλλον, και να τους παρέχεται η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.
Ακούραστος, ερχόταν πρώτος και έφευγε τελευταίος, και δεν θεωρούσε καμιά εργασία προσβλητική ή ανάξια για ένα Διευθυντή και καταπιανόταν με τα πάντα.
Κατά την διάρκεια της θητείας του το σχολείο επεκτάθηκε και συνδέθηκε με την τοπική κοινωνία, αναπτύχθηκαν εποικοδομητικές συνεργασίες με όλους τους φορείς του νησιού και δημιουργήθηκαν κατάλληλες υποδομές έτσι ώστε το σχολικό περιβάλλον να γίνει ασφαλές, ευχάριστο και δημιουργικό.
Υπήρξε άνθρωπος της ουσίας και όχι των τύπων, Διευθυντής και εκπαιδευτικός για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις, Διευθυντής και συνάδελφος για όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν στο χώρο αυτό και που είχαν την τύχη να εργάζονται δίπλα του.
Επί των ημερών του το σχολείο μας ήταν ανοικτό και πραγματοποιούσε καινοτόμα παιδαγωγικά προγράμματα, τόσο τοπικής και εθνικής εμβέλειας, όσο και ευρωπαϊκής.
Αρωγός και συμπαραστάτης σε όποιον συνάδελφο είχε να προτείνει νέες δραστηριότητες προς όφελος των παιδιών και της διδακτικής διαδικασίας. Αντιλαμβανόταν τις εξελίξεις και προκλήσεις της νέας εποχής και τολμούσε να τις αντιμετωπίσει, αφουγκραζόταν το νέο, το καινοτόμο, το δημιουργικό και ενεργούσε με ζήλο στη υλοποίηση σχεδίων με στόχο τη βελτίωση και εξέλιξη μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η πορεία του χαρακτηρίζεται από τις συνισταμένες της αδιάκοπης και επίμονης δουλειάς, της συναδελφικής αλληλεγγύης και της αγάπης του για τα παιδιά.   
Με περίσσια αντοχή και διάθεση διευθετούσε όλα τα προβλήματα της καθημερινής σχολικής ζωής και κατάφερνε πάντα να εξομαλύνει τις δύσκολες καταστάσεις με την ψυχραιμία του και την αντικειμενικότητα του, με γνώμονα το συμφέρον της σχολικής κοινότητας.
Δημοκρατικός και αμερόληπτος στη λήψη αποφάσεων και στον καταμερισμό των εργασιών επιτύγχανε την ομαλή και έρρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.   
Κατεύθυνε, οργάνωνε, συμβούλευε και διεύθυνε το σχολείο όχι από το γραφείο του διευθυντή αλλά από το γραφείο των εκπαιδευτικών. Είμαστε ευγνώμονες για όσα πρόσφερε στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. Τον νιώθαμε συνεργάτη, συμπαραστάτη και στήριγμα μας σε κάθε στιγμή, σε κάθε βήμα, σε κάθε προσπάθεια μας.
Υπήρξε «αδελφός, πατέρας, φίλος» για όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του για πολλά ή λίγα χρόνια και στάθηκε πραγματικά  ‘ ένας δικός μας άνθρωπος’ ,όταν και όποτε τον χρειαστήκαμε.
Τυχεροί που τον είχαμε στο τιμόνι του σχολείου μας και είναι δύσκολο να φανταστούμε το χώρο αυτό χωρίς την παρουσία του.
Θέλουμε να του δώσουμε μία ευχή και μία υπόσχεση: μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας του ευχόμαστε να απολαύσει με υγεία και πολλές χαρούμενες στιγμές τα χρόνια που έρχονται και να του διαβεβαιώσουμε πως η προσφορά  και το έργο του, οι αξίες και τα ιδανικά του θα αποτελέσουν οδηγό και έμπνευση στα επόμενα χρόνια λειτουργίας του σχολείου.
Γεια σου κύριε Διευθυντή….
γεια σου κύριε Βασίλη…

γεια σου Βασίλη

1 σχόλιο: