σχ

σχ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Πρόταση βιβλίου.


Τον κύριο Γιώργο Μαρίνο τον γνωρίζουμε πολλοί στο νησί μας με την κιθάρα του, τα τραγούδια του,το χαμόγελό του.Και μαθητές του σχολείου μας  είχαν τη χαρά και γνωρίστηκαν μαζί του μετά από προσκλήσεις  στις οποίες ανταποκρίθηκε πρόθυμα .
Αποσπάσματα από βιβλία του καθώς και ποιήματα διαβάζονται στα σχολικά ανθολόγια.Στη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας βρίσκονται αρκετά από τα βιβλία που έχει εκδόσει.
Η 8η Μάρτη,ημέρα της γυναίκας,αποτελεί αφορμή για να προτείνουμε ένα από τα πιο ωραία βιβλία του για παιδιά: «Το ηφαίστειο».
Λίγα λόγια για το βιβλίο αυτό,κατάλληλο για όλες τις μέρες του χρόνου,για μικρά παιδιά και όχι μόνο…
Ένα ηφαίστειο στη μέση ενός νησιού του οποίου οι κάτοικοι μιλούσαν μια παράξενη γλώσσα…Στη γλώσσα αυτή η λέξη άντρας λεγόταν «ΡΩΠΟΣ» και η λέξη γυναίκα «ΑΝΘ».
Μετά από χιλιάδες χρόνια σχετικής ηρεμίας του ηφαιστείου, σείστηκε ξαφνικά η γη και το νησί χωρίστηκε στα δύο. Στο ένα μισό έμειναν όλοι οι άντρες και στο άλλο μισό όλες οι γυναίκες.
Πώς τα κατάφεραν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους;
Μετά από ένα νέο σεισμό, το νησί ενώθηκε και πάλι. Η εξέλιξη στη ζωή των κατοίκων του νησιού είναι  εντυπωσιακή και  ταυτόχρονα συγκινητική!

Γιώργος-Μενέλαος Μαρίνος
Το ηφαίστειο       (εικονογράφηση:Γιάννης Κυριακίδης)

Εκδόσεις :Σύγχρονη Εποχή
Ε.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου